KRADU

Kazališna revija

Akademije dramske umjetnosti

O festivalu

Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) bijenalna je revija kazališnog stvaralaštva studenata Akademije. Revija je nastala iz potrebe da studenti izvedbenih umjetnosti predstave svoje umjetničko djelovanje široj javnosti. U dosadašnjih trinaest izdanja, izvedeno je više od  pedeset ispitnih predstava produciranih u sklopu Studija glume, Studija kazališne režije i radiofonije te Studija produkcije.

Ovogodišnjim četrnaestim izdanjem, konceptualno se vraćamo na same početke kazališne umjetnosti. Preuzevši motiv Dionizijskih svečanosti i antičke grčke književnosti, donosimo vam šarolik izbor scenskog i popratnog programa. Nastojat ćemo to učiniti kao što je to nekad donosio i koreg ― imućniji građanin u staroj Grčkoj koji je bio dužan snositi troškove uzdržavanja, opremanja i uvježbavanja kora u nekoj drami, a koji se smatra prvom pretečom današnjem zanimanju producenta. Od antičkih vremena pa sve do danas, emocije su te koje nas već stoljećima pokreću na pozornici i izvan nje. Ovogodišnjim programom želimo podijeliti s vama upravo te emocije.

Tijekom pet dana festivala imat ćete priliku vidjeti predstave nastale u posljednje dvije godine na Akademiji dramske umjetnosti te gostovanja ispitnih predstava studenata glume iz Beograda i Novog Sada. Budući studenti Akademije, susrest će se sa sadašnjim studentima na takozvanim speed meet konzultacijama, dok će profesionalci, koji već rade u struci, moći sudjelovati na panelima koji će se baviti pitanjem strukovnih cjenika i položajem producenata na tržištu rada. Revija sadrži i mnoštvo različitih događanja poput Večeri poezije ili filmske projekcije o Kugla glumištu te neizostavno druženje i razmjene iskustava na hodnicima ADU-a. 

Ideja je ove Kazališne revije promovirati važnost kazališne umjetnosti i kulture među mladima, potaknuti aktivnu razmjenu ideja te inspirirati i podržati razvoj budućih generacija kazališnih profesionalaca. Nadamo se da ćete nam svojim prisustvom na ovogodišnjoj Kazališnoj reviji pomoći da ostvarimo svoj cilj.

Pridružite nam se na ovogodišnjem KRADU i nek’ vas emocije uKRADU!

KRADU tim

Adresa:

Akademija dramske umjetnosti,

Trg republike Hrvatske 5

10000 Zagreb

E-pošta:

kradu@adu.hr

Design a site like this with WordPress.com
Započnite